Admas

Brystimplantater: Forventninger vs. Virkelighet

Brystforstørrelse – eller kirurgi med brystimplantat – rangerer på toppen av kosmetisk kirurgi utført i dag. I 2007 var det i alt 347 524 kvinner som gjennomgikk denne formen for  kirurgi i USA. Det er et stort skritt for de fleste kvinner, men som oftest et positivt et.

Studier har vist at brystimplantater kan bidra til økt selvtillit, et bedre kroppsbilde samt seksuell tilfredsstillelse. Men studier har også pekt på det kritiske behovet for nøye screening av leger, og selvbevisstheten blant kvinner før brystforstørrende kirurgi. Kvinner som har hatt psykiske eller alkoholproblemer før en slik type kirurgi, har høyere risiko for selvmord i årene i etterkant av inngrepet.

Her er realistisk innsikt fra leger og pasienter om virkningen av kosmetiske brystimplantater, og hvordan du kan fortelle på forhånd om implantater kan hjelpe deg.

Befinner du deg innenfor en av disse to kategoriene som er skildret under, bør du ta kontakt med en seriøs plastikkirurg i ditt nærmiljø.

Mange unge kvinner har bryster som aldri har blitt ordentlig utviklet. Denne tilstanden kalles micromastia. Ofte skildres dette som to brystvorter på flate bryster, og ligner på en ung gutts bryster.

Mange kan også ha utviklet asymmetriske bryster – de stemmer ikke på noen måte, verken i størrelse eller form. Det er en relativt vanlig og pinlig tilstand. Ett bryst kan være en D-cup, mens det andre er en B-cup. Eller det kan være en halv kopp forskjellen mellom brystene – som kanskje ikke høres ut som mye, men kan være svært merkbar.

Lider man innenfor en av disse to gruppene er brystforstørrelse noe for deg. Man skal ikke gå rundt å ha et dårlig kroppsbilde og føle at man ikke har en en normal kroppsdel.

Leave a Reply